Licht op autisme

Voeding en Autisme

Het begon ermee dat we erachter kwamen dat onze zoon allergisch was voor bepaalde voedingsmiddelen.Door zijn dieet aan te passen werd niet alleen zijn huid en buik beter, ook zijn gedrag. Hij werd minder prikkelbaar en kon meer hebben. En dit bleek niet alleen te werken voor hem, het hele gezin voelde zich beter met de aanpassingen die we deden!

Er is een duidelijk verband tussen de darmen, voeding en autisme. Zo is het aantal kinderen dat voedselallergieën/ intoleranties heeft onder kinderen met autisme duidelijk groter. En hoe komt het dat een groot deel van de mensen met autisme baat heeft bij een gluten en/ of zuivelvrij dieet? Wat heeft de darmflora daarmee te maken? Er is al veel wetenschappelijk bewijs dat je darmbacteriën niet alleen groot effect hebben op je fysieke gezondheid, maar ook op je psychische gezondheid. Hier vertel ik je graag meer over!

Omdat ik graag kook en het leuk vind om nieuwe dingen uit te proberen heb ik inmiddels een groot aantal recepten (bedacht) die en lekker en gezond zijn.Met daarbij allerlei alternatieven voor heel veel verschillende allergieën/ intoleranties.

Samen kunnen we kijken of er mogelijk op het gebied van voeding (kleine) aanpassingen gedaan kunnen worden, die een positief effect kunnen hebben.

Ook geef ik presentaties over Voeding en Autisme, kijk hiervoor onder het kopje 'Presentaties', neem gerust contact op voor meer informatie!